Ciasto ucierane z rodzynkami

Ciasto ucierane z rodzynkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • jajko

    6 dużych sztuk
  • masło lub margaryna

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    około 1,5 szklanki
  • aromat

    opcjonalnie
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto ucierane z rodzynkami

Rodzynki wypłukać i można troszkę namoczyć. Miękkie masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, wbić jajka i zmiksować. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i aromatem. Na koniec wmieszać przygotowane rodzynki. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki (20x30 cm). Piec około 45 minut w 180 stopniach. Można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Motorek 12.04.2017 16:49
smaczne ciasto
Ola1young 11.04.2017 20:11
pyszne nie tylko do kawy :)
Edita 08.04.2017 22:41
fajny przepis
jan_mag 08.04.2017 16:31
Pysznie wygląda
mysza75 08.04.2017 11:11
pyszne ciasto
Krystyna32 08.04.2017 09:58
bardzo apetyczne
Justi2401 08.04.2017 09:37
Smaczne i proste, takie ciasta lubię najbardziej :)
Krzysztof15 08.04.2017 08:55
pyszne ciacho
MagdalenaIC 08.04.2017 01:01
Pyszne :)
gusia1000 08.04.2017 00:45
Apetycznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat