Ciasto ucierane z rabarbarem

Ciasto ucierane z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    1,5 szkl+ 4 łyżki
  • mąka pszenna

    4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • margaryna

    125 g
  • rabarbar

    1 kg
  • cukier puder

    do posypania ciasta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto ucierane z rabarbarem

rabarbar umyć, obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Margarynę zmiksować z cukrem na puch i dodać pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Blaszkę o wymiarach 40x24 posmarować delikatnie margaryną i wylać ciasto. Rabarbar ułożyć na cieście, posypać 4 łyżkami cukru. Ciasto piec 45 minut w temperaturze 180C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

w mojej kuchni 30.06.2017 19:06
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat