Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl+ 4 łyżki
mąka pszenna 4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
śmietana 18 proc 200 g
margaryna 125 g
rabarbar 1 kg
cukier puder do posypania ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem

rabarbar umyć, obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Margarynę zmiksować z cukrem na puch i dodać pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Blaszkę o wymiarach 40x24 posmarować delikatnie margaryną i wylać ciasto. Rabarbar ułożyć na cieście, posypać 4 łyżkami cukru. Ciasto piec 45 minut w temperaturze 180C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.06.2017 19:06
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak