Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowe
Kroki postępowania
Pieczemy około 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopniach . Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia . Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem .
kefir | 500 g |
mąka pszenna | 350 g |
mąka krupczatka | 350 g |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
sok z cytryny | 1/2 cytryny |
jajko | 4 |
cukier | 330 g |
olej słonecznikowy | 250 g |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki |
truskawki świeże | 600 g |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: