Ciasto toffi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko 2 %

    1/2 litra
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 duża
  • śnieżka

    2 szt
  • herbatniki

    5-6 paczek
  • posypka kolorowa

  • margaryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Puszkę z mlekiem skondensowanym gotujemy ok. 2,5 godziny.
Na blasze układamy herbatniki, smarujemy ostudzonym toffi, znów układamy herbatniki.
Budynie gotujemy na mleku, ostudzone ucieramy z margaryną.
Gotowy krem wykładamy na herbatniki i znów przykrywamy warstwą herbatników.
Śmietanę ubijamy ze śnieżkami, wykładamy na herbatniki i posypujemy kolorową posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (69)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 12.05.2016 11:30
do kawy bardzo pasuje :)
Wafelek2601 28.01.2014 18:12
Bardzo dobre ciasto
Iwona32 27.01.2014 20:33
rewelacja bardzo dobre
Malinka 16.01.2014 17:42
Pyszności! Jeszcze tylko kawkę poproszę i jest ok :)
ONY_za_kare 06.09.2013 14:25
uwielbiam to ciasto!
ana1 23.08.2013 21:04
super ciacho
gosia56 20.08.2013 14:45
napewno pyszne ciasto
Kasia36 15.08.2013 22:40
Wygląda pysznie
Janina 18.07.2013 07:25
Super smaczne ciacho;)
IwonaKa 23.05.2013 00:04
takie ciasta to ja lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat