Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowa kanapka.
2. Do miski dać kwaśne mleko,cukier,dżem,kakao,sodę,cynamon i dokładnie zmiksować,następnie dodać mąkę i znów zmiksować,na koniec wlać stopione masło.Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
4. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i przestudzić.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodać żelatynę i dokładnie ubić.
5. Śmietaną przełożyć ciasto.
6.Do garnka dać cukier i kakao,dodać niewielką ilość wody,wymieszać,żeby powstała gęsta papka,dodać masło i chwilę pogotować cały czas mieszając. Polewę zdjąć z ognia i mieszać aż będzie gęsta i szklista.
7. Gotową polewą posmarować ciasto.Gotowe ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.