Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo-malinowe
Kroki postępowania
Na owocach z ciasta ułożyć kratkę.
mąka tortowa |
3 szkl
|
żółtko jajek |
3 szt
|
masło |
20 dag
|
śmietana gęsta |
3-4 łyżki
|
cukier puder |
15 dag
|
cukier waniliowy |
2 łyżeczki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
śliwki węgierki |
1 kg ( z syropu)
|
maliny świeże |
30 dag
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
4-5 łyżek
|
orzechy nerkowca |
5 dag
|
orzechy włoskie |
2-3 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: