Ciasto "sezon truskawkowy"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • truskawki świeże

    1 kg
  • śmietana 30%

    0,5 litr
  • posypka czekoladowa

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt (kazdy ma na niego swoj ulubiony przepuis, wiec go tu nie podaje). Ubijamy śmietane z cukrem, pod koniec dodajemy żelatyne i truskawki. Wykładamy na biszkopt, posypujemy posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 07.12.2012 20:30
świetny przepis
Justyna Jussstiii 24.06.2012 17:36
super
jolanta19 24.06.2012 16:15
super
1j1o1l1a1 24.06.2012 13:53
smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat