Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO SEROWO-ORZECHOWE
Kroki postępowania
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem.Następnie dodajemy do masy żółtka i ostudzoną rozpuszczoną margarynę. Do masy przesiewamy mąki oraz proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy posiekane drobno orzechy i mieszamy delikatnie. Masę przelewamy do formy i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 15 minut. Biszkopt studzimy i kroimy na 2 blaty.

(20x30)
Białka ubijamy na sztywno. Resztę składników miksujemy razem niezbyt długo, tylko do połączenia. Masę serową łączymy z białkami. Przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut

Margaryną w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, a potem do masy dodajemy po łyżce śmietany także w temperaturze pokojowej

Blat orzechowy smarujemy połową masy śmietanowej, na niej układamy sernik, który smarujemy resztą masy. Całość przykrywamy drugim blatem orzechowym . Wierzch można polać polewą czekoladową
