Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rafaello na krakersach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
mleko 1 l
budyń waniliowy 2 opakowania
cukier 200 g
wiórki kokosowe 400 g
margaryna 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rafaello na krakersach

Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy.
Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g).
W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa.
Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.04.2017 17:35
same pyszności :)
Aleksandra/Olcia 26.04.2017 15:09
uwielbiam!
Madzai 26.04.2017 11:10
pyszności :)
Mniam 26.04.2017 10:55
Rewelacyjne ciasto i to bez pieczenia.
Franciszek 26.04.2017 00:37
dobre do kawy
MagdalenaIC 26.04.2017 00:21
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak