Ciasto porzeczkowe z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka porzeczkowa

    1 opakowanie
  • porzeczki

    500 gram
  • margaryna

    120 gram
  • cukier drobny

    100 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto porzeczkowe z galaretką foto
Galaretke przygotować wedle przepisu na opakowaniu. Margaryne utrzeć, dodac cukier, jajka, na końcu mąke z proszkiem do pieczenia. Całośc wymieszać.
Krok 2 - Ciasto porzeczkowe z galaretką foto
Porzeczki wyłożyc na wysmarowana blachę, na to ciasto. Wymieszać.
Krok 3 - Ciasto porzeczkowe z galaretką foto
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni ok.20 minut.
Krok 4 - Ciasto porzeczkowe z galaretką foto
Na ostudzone ciasto wylać tężejącą galaretkę.
Krok 5 - Ciasto porzeczkowe z galaretką foto
gotowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 01.03.2014 10:58
super są takie ciasta :)
gosia1988 27.08.2013 21:15
pyszne ciasto
IwonaKa 26.08.2013 20:38
pyszne ciasto,coś dla mnie
Bernadeta1 02.04.2013 23:46
smaczne ciasto
pierniczkowo 09.03.2013 10:43
bardzo lubię ciasta z kwaśnymi owocami:)
[email protected] 20.02.2013 09:30
prosto i na temat
Amellia 18.02.2013 19:05
mniam
miki47 18.02.2013 12:46
podoba mi się przepis
miki47 18.02.2013 12:45
smaczne
adelajda 18.02.2013 12:36
bardzo lubię ciasta z owocami ! Super !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat