Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto "Pianka"

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
białko 6 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
cukier puder 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "Pianka"

Kroki postępowania

1
Galaretkę pomarańczową i agrestową rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. (każdą w osobnej wodzie )



Krok 1 - Ciasto "Pianka" foto
2
Trzy białka ubić na sztywną pianę z 3 łyżkami cukru pudru.
Krok 2 - Ciasto "Pianka" foto
3
Dodać lekko tężejącą galaretkę pomarańczową i zmiksować do połączenia się składników. Masę wylać na ciasto, równomiernie rozsmarować i pozostawić do stężenia. Podobnie przygotować drugą warstwę z białkami i galaretką agrestową

Krok 3 - Ciasto "Pianka" foto
4
Trzecią galaretkę przygotować według informacji na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wylać na masę z białek.
Krok 4 - Ciasto "Pianka" foto
5
Podawać ciasto po stężeniu się galaretki truskawkowej
Krok 5 - Ciasto "Pianka" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:14
Pyszne ciasto.
Ewelina1991 14.09.2015 14:10
rozkosz dla podniebienia ;-)
JulkaTomeczek 14.09.2015 10:49
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak