ciasto pani Marty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka krupczatka

    40 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • szczypta soli

  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

składniki prócz owoców posiekać,zagnieść ciasto.podpiec tylko trochę tak żeby potem dopiec z owocami piec około20 minut pierwszy raz.białka ubić na sztywną pianę,dodać szklankę cukru,wylać na podpieczone ciasto.oczywiscie wcześniej ułożyć na cieście owoce i dopiero wylać pianę,piec aż się zrobi beza.polecam pyszne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maryś1 04.08.2010 14:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat