Ciasto na szarlotkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka szymanowska

    2 szklanki
  • margaryna

    1/2 paczki
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • żółtko jajek

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę i mąkę posiekać razem, dodać śmietanę i resztę składników. Całość zarabiać nożem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 20.12.2011 12:03
fajne
SmacznaPyza 19.12.2011 19:31
chyba nie tylko pod szarlotkę się nadaje
SmacznaPyza 19.12.2011 19:31
chyba nie tylko pod szarlotkę się nadaje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat