Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na rurki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
śmietana 25 dag
margaryna 25 dag
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na rurki.

Kroki postępowania

1
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, śmietany i szczypty soli. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i odstawiamy je do lodówki na około godziny. Następnie staramy się rozwałkować ciasto na bardzo cieniutkie 2mm. Kroimy w paski 2 cm.
Krok 1 - Ciasto na rurki. foto
2
Paski ciasta zawijamy na foremki i kładziemy na blaszce.
Krok 2 - Ciasto na rurki. foto
3
Wszystkie rurki smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Krok 3 - Ciasto na rurki. foto
4
A tak o to wyglądają po upieczeniu. Według mnie jest to najlepsze ciasto na rurki.
Krok 4 - Ciasto na rurki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.01.2014 13:08
Bardzo fajne , podoba mi się a przepis prosty
adelajda 07.07.2013 10:52
robię podobne
Klausia 04.07.2013 18:05
muszę dorwać gdzieś foremki żeby zrobić :)
agnieszka214 17.06.2013 19:56
moje ulubione caisto
pestka 09.06.2013 09:09
wyglądają rewelacyjnie
Barbara777 07.06.2013 19:15
Te rurki są lepsze niż z najlepszej cukierni;) polecam;)
AnielskaSlodycz 04.06.2013 23:12
NAJLEPSZE CIASTO NA RURKI !
Róża1 31.05.2013 18:48
ja się podpisuję pod oceną migotki28:-)
gosia56 31.05.2013 09:59
bardzo lubię rurki są pyszne
Konczi 31.05.2013 07:31
lubię takie rureczki z kremikiem pycha
monisia1977 31.05.2013 06:29
super wygladja
Juleczka20 30.05.2013 23:30
robię podobne
migotka28 30.05.2013 22:24
chętnie bym schrupała nawet bez kremu
elficzna 30.05.2013 22:13
ah taka rureczka z kremem sama pyszność

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak