Ciasto na pierogi. Uniwersalny przepis

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • woda letnia

    około 1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól i wodę. Zagnieść ciasto. Starannie ciasto wyrobić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat