Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Mąkę przesiewamy przez sitko. Sól rozpuszczamy w wodzie.Stopniowo wlewamy wodę, cały czas wyrabiając ciasto i nasypując suchą mąkę z boków do wilgotnego środka.Do uzyskania dobrej konsystencji ciasta potrzeba 10 minut wyrabiania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 17.08.2012 15:07
uwielbiam pierogi
octo 17.08.2012 14:53
z soczewica ruskie z owocami jedno z podstawowych tradycyjnych dan

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak