K&J

ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy przez sitko. Sól rozpuszczamy w wodzie.Stopniowo wlewamy wodę, cały czas wyrabiając ciasto i nasypując suchą mąkę z boków do wilgotnego środka.Do uzyskania dobrej konsystencji ciasta potrzeba 10 minut wyrabiania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wojtek5 17.08.2012 15:07
uwielbiam pierogi
octo 17.08.2012 14:53
z soczewica ruskie z owocami jedno z podstawowych tradycyjnych dan

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat