ciasto na pierogi

ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • masło roztopine

    1 i 1/2 łyżki
  • woda letnia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ciasto na pierogi

Mąkę przesiać, posypać solą dodać pozostałe składniki, wody dodać odpowiednio, tak aby powstała konsystencja ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

MagdaXXX 01.07.2012 11:16
pierogi to jest to
forgielka 07.04.2011 10:25
bardzo dobra podstawa do pierogów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat