ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • masło roztopine

    1 i 1/2 łyżki
  • woda letnia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posypać solą dodać pozostałe składniki, wody dodać odpowiednio, tak aby powstała konsystencja ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 01.07.2012 11:16
pierogi to jest to
forgielka 07.04.2011 10:25
bardzo dobra podstawa do pierogów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat