ciasto na pierogi

ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • masło roztopine

    1 i 1/2 łyżki
  • woda letnia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posypać solą dodać pozostałe składniki, wody dodać odpowiednio, tak aby powstała konsystencja ciasta.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 01.07.2012 11:16
pierogi to jest to
forgielka 07.04.2011 10:25
bardzo dobra podstawa do pierogów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat