Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe z bitą śmietaną i jabłkami
Piec 40minut w 180*C. Z zimnego ciasta odkrój pasek 3 cm, pozostałe ciasto przekrój na dwa blaty.
Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę. skrop sokiem z cytryny. Daj do garnka, zalej wodą, dodaj 1 łyżkę cukru i gotuj na lekko twarde ok. 2-3 minuty ( nie rozgotuj) Ugotowane daj na sito.
Żelatynę namocz w 1/5 szklanki zimnej wody a następnie podgrzej do rozpuszczenia. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, a następnie żelatynę i zimne ugotowane kostki jabłka. Na blat ciasta wyłóż 1/2 bitej śmietany, przykryj drugim blatem ciasta miodowego. Następnie wyłóż pozostałą część bitej śmietany. Odkrojony pasek ciasta miodowego bardzo drobno pokrusz, dodaj 1 łyżeczkę cynamonu, wymieszaj. Pokruszone ciasto daj równomiernie na ciasto z bitą śmietaną,pokruszone ciasto powinno się przykleić do bitej śmietany.
Smacznego