Ciasto miodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka

    3 szkl
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • margaryna

    1/2 kostki
  • miód

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki

Masa

  • margaryna

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    3 szkl

orzechy

  • orzechy włoskie

    1 szkl
  • margaryna

    1/2 szt
  • miód

    3 lyżki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto miodowe foto
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy lub miksujemy aż powstanie ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części rozwałkowujemy i przekładamy do blachy.
Krok 2 - Ciasto miodowe foto
Orzechy posiekać i podsmażyć z resztą składaków.
Krok 3 - Ciasto miodowe foto
Uprażone orzechy wyłożyć na jedną część ciasta. Oba ciasta upiec.
Krok 4 - Ciasto miodowe foto
Ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć i dodać budyń.
Krok 5 - Ciasto miodowe foto
Na ciasto bez orzechów wyłożyć krem i przykryć ciastem z orzechami
Krok 6 - Ciasto miodowe foto
Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest za kilka dni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 15.04.2015 21:13
pyszności ...
misia53 22.03.2015 18:35
smaczne ciasto
bertpvd 22.03.2015 10:48
pyszne ciasto :)
paulette17 22.03.2015 10:46
Ostatnio też taki robiłam :) Pyszny :) Dzisiaj zjem do kawki :)
Wafelek2601 22.03.2015 09:17
bardzo dobre ciasto
gosia56 22.03.2015 09:16
super ciasto
V_kuchareczka 22.03.2015 08:50
pyszne ciasto
Krzysztof15 22.03.2015 06:59
wyglada apetycznie
AgaS10 22.03.2015 00:11
Podoba mi się :)
Barbara777 21.03.2015 23:27
świetne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat