Ciasto maślane z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cukier

    20 dag
  • mąka

    20 dag
  • masło

    14 dag
  • cukier waniliowy

  • twaróg

    30 dag
  • jajko

    2
  • margaryna

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • aromat waniliowy

  • kruszonka

  • mąka

    175 g
  • margaryna

    100 g
  • cukier

    100 g
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto maślane : Najpierw oddziel żółtka od białek , potem utrzyj masło z cukrem i żółtkami, dodaj przesianą mąkę i wymieszaj , następnie dodaj pianę z białek . Ciastem napełnij formę oprószoną mąką i 20 minut godzinę w 180 st. Masa serowa :Margarynę utrzyj z żółtkami , cukrem i dodaj zaraz zmielony ser a potem ubitą pianę z białek i lekko wymieszaj , na ostudzone ciasto nałóż masę serową. Potem zrób kruszonkę , czyli zrób ciasto włóż je do zamrażalnika na pół godziny a potem zetrzyj. na tartce prosto na masę serową , zapiekaj zalej 25 minut. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 06.11.2013 10:46
zapewne pyszne
babcia 10.05.2012 12:50
musi byc pyszne
babcia 10.05.2012 12:50
musi byc pyszne
halina17 29.06.2011 19:12
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat