Ciasto marmurkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    30 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • jaja

    4 sztuki
  • żółtko jajek

    6 sztuk
  • mąka

    1/2 kg
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • mleko

    6 łyżek
  • kakao

    2 łyżki
  • sok brzoskwiniowy

    1 l
  • mąka ziemniaczana

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z połową cukru, cukrem wanilinowym. Ucierając wbijamy jajka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Połowę masy rozsmarowujemy na blaszce. Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao, mieszamy i rozsmarowujemy na jasnym cieście. Pieczemy około30 min w 170 stopniach. Do soku dodajemy masło, resztę cukru i zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy z wodą i dodajemy go gotującego się soku. Dodajemy do niego żółtka i rozprowadzamy po upieczonym cieście. Dekorujemy ulubionymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 26.11.2011 19:08
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat