Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto Marcinek

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa
1 kg
margaryna
250 gram
cukier
100 gram
jajko
3 sztuk
cukier waniliowy
1 paczka
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
250 ml
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

masa

śmietana 18 proc
1 l
cukier puder
1 szklanka
sok z cytryny
2 łyżki
cukier waniliowy
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Marcinek

Margarynę, jajka, żółtka, cukier waniliowy śmietanę miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę oraz sodę. Zagniatamy ciasto. Podzielimy ciasto na 10 równych części. Każdy placek rozwałkowujemy i pieczemy w ok. 200 st.C. na lekko złoty kolor.

Wszystkie składniki masy ubijamy na sztywno.
Przekładamy każdy placek masą. Wierzch posypujemy tartą czekoladą. Gotowe ciasto pozostawiamy na 24 godziny aby placki nasiąkły masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak