Ciasto marchwiowe z kubka

Ciasto marchwiowe z kubka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyzki
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • rodzynki

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • marchewka

    3 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto marchwiowe z kubka

Do miseczki wbić jajko. Rozbełtać. Dodać mleko, olej, cukier, sól, kakao, cynamon, rodzynki, marchew. Wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać łyżką. Przelać do kubka. Jeżeli to jest większy kubek to wlać całe ciasto. Jeżeli mały to większą połowę. Wstawić do mikrofalówki na 4,5 min. Po czym po 2 min. otworzyć i sprawdzić. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Magdalena Rysińska 19.03.2015 06:54
Muszę kiedyś spróbować takiego.
caralajna 18.03.2015 20:11
teraz chyba taka moda na ciasta z kubka, muszę kiedyś spróbować :)
joanna43 18.03.2015 15:15
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat