Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z orzechami
Włożenie ciasta do piekarnika.Pieczenie ok 1 godz i 10 min.Zmieszanie serka mascarpone i cukru.Ostudzenie ciasta . Posmarowanie ciasta kremem
marchewka | 4 lub 5 |
cukier brązowy | 1,5 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka pełnoziarnista | 1 szklanaka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
cynamon | 2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
olej rzepakowy | 1/4 szklanki |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
rodzynki | 0,5 szklanki |
serek mascarpone | 1 opakowanie |
cukier | 3 lub 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: