Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
kakao
20 g -
drobny cukier
120 g -
mąka pszenna
150 g -
marchewki
180 g -
olej z pestek winogron
2 łyżki -
orzechy włoskie
50 mielone
Przepis i sposób przygotowania Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym
Kroki postępowania
250g półtłustego twarogu,
100g jogurtu naturalnego,
170g mlecznej czekolady,
130g cukru pudru.
Jajka z cukrem ubić na parze na kogel-mogel. Dodać mąkę przesianą z kakao i bardzo dokładnie wymieszać. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do ciasta. Na koniec dodać zmielone orzechy włoskie oraz olej z pestek winogron.
Piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 2 warstwy.
Komentarze (6)