Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    40 dag
  • mąka

    1 szklanka
  • masło

    170 g
  • cukier

    3/4 szklanki
  • sok z pomarańczy

    100 ml
  • jaja

    4 szt
  • cukier wanilinowy

    1 opak
  • proszek do pieczenia

    9 g
  • cynamon

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa

    szczypta
  • orzechy

    100 g
  • migdały

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki myjemy ścieramy na tarce. Żółtka ucieramy z masłem i cukrami. mieszamy z bakaliami przyprawami. Dodajemy marchewkę i 1/3 soku. Przesiewamy mąkę, z proszkiem, wlewamy resztę soku. Mieszamy. Białka ubijamy, mieszamy z ciastem. Pieczemy w temp 180 stopni. ok 35 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 21.04.2017 15:56
Bardzo smaczny pomysł :)
Bernadeta1 12.03.2013 10:32
często piekę, bardzo smaczne
jogobella231 26.08.2011 18:38
super
Nina7 17.02.2011 08:09
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat