Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto malinowo-borówkowe
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrami, następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie delikatnie dodawać mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Nie miksować tylko delikatnie wymieszać szpatułką. Dno blaszki wyłożyć papierem, piec w 180 st., przez ok.25 - 30 min. Odstawić do ostygnięcia.
2.
Jogurt odsączać przez ok 1 godz na czystej ścierce,. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody. serek zmiksować z cukrem i odsączonym jogurtem, następnie dodać połowę zimnej galaretki i znów zmiksować, gdy wrzucimy do masy borówki już tylko delikatnie ją mieszamy.
3.
Biszkopt nasączamy wodą z syropem, a następnie wylewamy na niego rzadką jeszcze masę, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie na masie układamy maliny i zalewamy resztą galaretki. Ciasto odstawiamy na ok 2 h do lodówki. Smacznego!