Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo kokosowe
Białka ubijamy dodajemy cukier i żółtka.Wsypujemy make wymieszaną z proszkiem .Wykładamy na blaszkę 25x40 cm i pieczemy z temp 180* C przez 30 minut.
Placek Makowo kokosowy:
Białka ubijamy ,dodajemy cukier .Następnie dodajemy resztę składników przeznaczonych na niego.Wykładamy na taka sama blaszkę jak biszkopt i pieczemy 35 minut.
krem:
Żółtka ucieramy z cukrem i mąkami oraz pół szklanką mleka.1 szklankę mleka gotujemy ,a następnie wlewamy ciągle mieszając rozrobione żółtka. Gotujemy gęsty budyń cały czas musimy pamiętać by go miesząc by niepowstały grudki.Studzimy ,a następnie miksujemy z miękką margaryna najlepsza jest Kasia.
Bierzemy się do składania naszego placka .
Na biszkopt wykładamy słoik dżemu truskawkowego .Przykrywamy ciastem Makowo-kokosowym .Smarujemy je kremem .Przygotowujemy swoja polewę lub kupna smarujemy po kremie. Wstawiamy do lodówki .
Mi najbardziej smakował na drugi dzień ..