Ciasto krakersowe z brzoskwiniami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    2 opakowania
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • mleko

    5 szklanek
  • mąka

    1 szklanka
  • masło

    1 kostka
  • żółtka

    3 sztuki
  • budyń waniliowy

    1 sztuka
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotowac z cukrem,cukrem waniliowym oraz masłem.Pozostałe mleko wymieszac z budyniem,mąką oraz żółtkami i wlac na gorące mleko .Gotowac kilka minut do zgęstnienia. Na blachę wyłożyc połowę krakersów i nałożyc połowę kremu budyniowego.Brzoskwinie osączyc,pokroic na mniejsze kawałki,ułożyc na kremie.Przykryc resztą kremu.Na wierzchu ułożyc krakersy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 01.11.2011 11:31
super ciasto
teresa18 16.09.2011 21:05
szybkie i smaczne
Dorota59 22.08.2011 14:35
musi być pyszne
Elżbieta17 01.04.2011 12:36
Jeszcze takiego nie jadłam:)
justka 16 31.03.2011 07:46
smaczne
magical66 08.03.2011 14:35
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat