Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto krakersowe

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy
2 paczki
masło
1 kostka
mleko
5 szklanek
cukier
1 szklanka
cukier waniiowy
1 opak
mąka
1 szklanka
żółtko jajek
4 szt
budyń waniliowy
1 opak
ananas
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krakersowe

Obydwa cukry zagotuj z 1 litrem mleka.Resztę mleka wymieszaj z mąką, żółtkami, i budyniem, wlej do wrzącego mleka, zagotuj.Dodaj masło wymieszaj.Krakersy ułóż w formie , wyłóż połowę masę , pokrojone owoce, resztę masy .Przykryj karakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2011 08:32
Bardzo dobre.
Dorota76 09.03.2011 10:24
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak