ciasto kefirowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • kakao

    5 łyżek
  • kefir

    0,5 l
  • jajka

    2 szt.
  • olej

    1 szkl.
  • Polewa:

  • masło

    0,5 kost.
  • cukier puder

    2 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

osobno wymieszać składniki płynne i sypkie następnie je połączyć wylać na blachę i wstawić do umiarkowanie nagrzanego piekarnika,ciasto można piec w różnych formach i różnie ozdabiać,rozpuscić masło z cukrem pudrem i wodą,do gorącej masy wsypać kakao rozmieszać ale nie gotować,jak przestygnie to polać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.09.2013 07:12
szybkie i fajne ciacho
Wacław 10.04.2013 09:37
pyszne do kawki
Motorek 14.08.2012 07:45
fajne
Wafelek2601 09.07.2011 00:13
super
Karolek1 20.12.2010 11:40
Ciekawe jak smakuje takie kefirowe ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat