Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe.
Kroki postępowania
Gdy wszystkie składniki połączyły się w jednolitą masę dodałam mąkę,proszek do pieczenia i szczyptę soli.Nie martwcie się, jeśli masa będzie wyglądała jakby się "zważyła", nic jej nie będzie, ten typ tak ma :).Miksowałam wszystko przez moment.
Przelałam uwierconą mikserem masę do blaszki.Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam przez około 50 minut(do suchego patyczka).Zamiast robić polewę wykorzystałam nutellę,którą posiadałam. Posmarowałam wierzch ciasta czekoladowym kremem.Udekorowałam orzechami włoskimi i gotowe.
Nutella fajnie stwardniała,świetnie sprawdziła się w roli polewy,dobrze pasuje do tego ciasta.Ciasto jest odrobinę wilgotne w środku,co jest jak najbardziej na plus,ma zrównoważony smak, nie jest zbyt słodkie,ale z pewnością uciszy chrapkę na słodki deserek,ciasteczkową przekąskę.Ciasto polubi każdy kawoholik,miłośnik kawowego naparu.