Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto Kapuczino

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
4
jajko
1 szt
serek homogenizowany
2 szt
mleko w proszku
2 szkl
margaryna
1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 lyzki
Sklep Prymat
biszkopty okrągłe
3 paczki
cukier
1 szkl
czekolada gorzka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kapuczino

1) Na parze ubic cztery żółtka jedno cale jajko ze szklanka cukru.
2) Do utartej margaryny dodawac stopnoowo ubite na parze jajka serki i mleko w proszku.
3) W mniejszej blaszce ułożyc na sppd biszkopty nastepnie położyc mase. Nastepnie biszkopty i mase aż sie skaczy.
4) Na koniec posypac starta na tarce czekolada.
5) Wstawic do lodowki aż zgestnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak