Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kapuczino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4
jajko 1 szt
serek homogenizowany 2 szt
mleko w proszku 2 szkl
margaryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzki
biszkopty okrągłe 3 paczki
cukier 1 szkl
czekolada gorzka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kapuczino

1) Na parze ubic cztery żółtka jedno cale jajko ze szklanka cukru.
2) Do utartej margaryny dodawac stopnoowo ubite na parze jajka serki i mleko w proszku.
3) W mniejszej blaszce ułożyc na sppd biszkopty nastepnie położyc mase. Nastepnie biszkopty i mase aż sie skaczy.
4) Na koniec posypac starta na tarce czekolada.
5) Wstawic do lodowki aż zgestnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak