Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe z rurkami waflowymi
Kroki postępowania




Ciasto: |
|
mąka pszenna |
30 dag
|
cukier puder |
20 dag
|
masło |
15 dag
|
kakao ciemne |
4 łyżki
|
jajko |
4 szt
|
mleko |
1 szkl
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
masa |
|
mleko |
1 szkl
|
kasza manna |
2 łyżki
|
masło |
15 dag
|
cukier puder |
10 dag
|
spirytus |
2 łyżki
|
sok z cytryny |
do smaku
|
aromat rumowy |
1 łyżeczka
|
polewa czekoladowa |
|
czekolada deserowa |
20 dag
|
masło |
5 dag
|
śmietana |
4 łyżki
|
rurki waflowe z kremem czekolw |
1 paczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: