Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowo-śmietanowe z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
jogurt naturalny 600 ml
mleko 200 ml
borówki 1 szklanka
porzeczki czerwone 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 łyzeczek
galaretka agrestowa 2 szt
biszkopty podłużne 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-śmietanowe z owocami

Owoce umyć, osuszyć.
Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić i pokroić w dużą kostkę.
Żelatynę wymieszać z mlekiem, odstawić aby spęczniała, potem rozpuścić w mikrofali.

Śmietanę 30% ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać jogurt i żelatynę i owoce, wymieszać.

Przelać na dużą blaszkę wyłożoną długimi biszkoptami.
Schłodzić przez noc w lodówce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.02.2015 09:30
super przepis :)
gottrina 03.02.2015 18:32
super ciasto
Wafelek2601 03.02.2015 17:15
Dla mnie super
mirosława4 03.02.2015 15:45
smaczne szczególnie latem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak