Ciasto jogurtowe z galaretka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    5 łyzek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • śmietana śnieżka

    1
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • żelatyna

    2 łyżki
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • galaretki

  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier cały czas miksując. Dodać żółtka. Zmiksować. Wsypać przesitowaną make z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Przygotować żelatynę i ostudzić. Brzoskwinie pociąc na małe kawałki. Galaretkę przygotowac w połowie podanej wody. Śmietane kremówkę ubić na sztywny puch. Śmietanę śnieżkę ubijać z jogurtem naturalnym. Po ubiciu zmiksować ze smietana kremówką, dodać żelatyne i cukier puder i zmiksować. Na zimnego biszkopta wylac trochę masy, nastepnie ułożyć brzoskwinie i zalac reszta masy. Wstawić do lodówki do stężenia. Zalac tężejącą galaretka i znów wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka91 28.08.2012 13:56
super
Konczi 28.08.2012 13:32
Lubie takie
msmariusz 28.08.2012 13:22
niebanalnie
ania20m 28.08.2012 12:30
pychotka:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat