Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajka
5 -
cukier
5 łyżek -
mąka
5 łyzek -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masa
-
śmietana śnieżka
1 -
jogurt naturalny
200 ml -
śmietana kremówka
200 ml -
żelatyna
2 łyżki -
cukier puder
0,5 szklanki -
galaretki
-
brzoskwinie w puszce
1 puszka
Sposób przygotowania
Przygotować żelatynę i ostudzić. Brzoskwinie pociąc na małe kawałki. Galaretkę przygotowac w połowie podanej wody. Śmietane kremówkę ubić na sztywny puch. Śmietanę śnieżkę ubijać z jogurtem naturalnym. Po ubiciu zmiksować ze smietana kremówką, dodać żelatyne i cukier puder i zmiksować. Na zimnego biszkopta wylac trochę masy, nastepnie ułożyć brzoskwinie i zalac reszta masy. Wstawić do lodówki do stężenia. Zalac tężejącą galaretka i znów wstawić do lodówki.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się