Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z galaretka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
śmietana śnieżka 1
jogurt naturalny 200 ml
śmietana kremówka 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 0,5 szklanki
galaretki
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z galaretka

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier cały czas miksując. Dodać żółtka. Zmiksować. Wsypać przesitowaną make z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Przygotować żelatynę i ostudzić. Brzoskwinie pociąc na małe kawałki. Galaretkę przygotowac w połowie podanej wody. Śmietane kremówkę ubić na sztywny puch. Śmietanę śnieżkę ubijać z jogurtem naturalnym. Po ubiciu zmiksować ze smietana kremówką, dodać żelatyne i cukier puder i zmiksować. Na zimnego biszkopta wylac trochę masy, nastepnie ułożyć brzoskwinie i zalac reszta masy. Wstawić do lodówki do stężenia. Zalac tężejącą galaretka i znów wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 28.08.2012 13:56
super
Konczi 28.08.2012 13:32
Lubie takie
msmariusz 28.08.2012 13:22
niebanalnie
ania20m 28.08.2012 12:30
pychotka:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak