Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z czarnymi porzeczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3-4 szt.
olej 3/4 szkl.
jogurt naturalny 400-500 ml
cukier 1,5 szkl.
cukier wanliowy 2 op.
sól 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia małe op.
mąka tortowa 2,5 szkl.
mąka kukurydziana 1/2 szkl.
porzeczki mrożone czarne

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z czarnymi porzeczkami

Jajka ubić z solą, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Olej zmiksować z jogurtem.
Do masy jajecznej dodać mąkę pszenną połączoną z kukurydzianą i proszkiem do pieczenia oraz olej z jogurtem - utrzeć na gładkie ciasto.
Ciasto wylać na natłuszczoną blachę posypaną bułką tartą.
Posypać zamrożonymi porzeczkami.
Piec około 50 min w temp. 175*C - stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku przez 10-15 minut, przy otwartych drzwiczkach, aby nie opadło.
Kroić po zupełnym ostygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.11.2012 09:06
To ciacho świetnie się udaje nie tylko z porzeczkami, ale i borókami czy jagodami :)
kasienka23 17.11.2012 18:22
smaczne :)
pajbek 17.11.2012 05:12
Ale pyszne, mniam :-)
medi 16.11.2012 17:19
pycha:)
gottrina 16.11.2012 16:42
wyśmienite ciasto
Marta1986 16.11.2012 16:04
pyszne
ziutula
ziutula 16.11.2012 16:00
lubię do mleka takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak