Ciasto jogurtowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • cukier

  • jajka

  • margaryna Kasia

  • jogurt brzoskwiniowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
# 3 szklanki mąki
# 1/2 szklanki cukru
# 1 kostka Kasi
# 5 żółtek
# 2 łyzeczki proszku do pieczenia
Masa jogurtowa:
# 1 kg jogurtu brzoskwiniowego
# 1/2 szklanki cukru
# 20 dkg kokosu
# 1 budyń śmietankowy
# 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć , powstanie kruszonka. Składniki masy jogurtowej wymieszać łyżką dodając pianę z 5 białek wcześniej ubitych . Blachę wysmarować tłuszczem , wysypać bułką tartą. Połowę kruszonki ( ja daję troszkę więcej jak pół) wysypać równomiernie na blachę, na to wylać masę jogórtową i na górę resztę kruszonki. Piec ok 45 min w 180 *C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 24.01.2014 16:54
pyszne ciasto
teresa18 28.11.2013 19:48
pyszności))
Iwusia 30.08.2013 22:50
bardzo smaczne ciasto
RenataZ-et 30.01.2013 21:53
Bardzo smaczne ciasto i jeszcze ta kruszonka... mniam :)
alaaa 26.08.2012 21:16
wygląda bosko,,
ewaa 23.12.2011 22:21
Wygląda pięknie
kuklik 08.12.2011 17:19
ależ apetyczne
magduś83 24.10.2011 15:14
prezentuje się rewelacyjnie:) pewnie smakuje tak samo
maciek7 21.09.2011 20:59
pycha
Ewelina47 16.08.2011 08:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat