Ciasto jogurtowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Małe co nieco do niezielnej kawy. Pyszne ciasto jogurtowe z jabłkami i kruszonką.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0.75 szklanki
  • mąka krupczatka

    2.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jaja

    3 sztuki
  • olej

    0.5 szklanki
  • jabłka

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    1 duże opakowanie

Kruszonka

  • mąka krupczatka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    125 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia zmieszać.

2. Jajka ubić na puszystą masę, dodać olej, jogurt i suche składniki. Mieszać do uzyskania jednolitej masy.

3. Masę wyłożyć do tortownicy średniej wielkości wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ósemki i poukładać na cieście.

5. Na koniec z mąki, margaryny i cukru zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.

6. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 23.04.2012 22:27
mniam mniam;))
ZEWA 13.12.2011 16:33
najlepsza jest kruszonka ( ja bardzo lubię )
ZEWA 13.12.2011 16:33
najlepsza jest kruszonka ( ja bardzo lubię )
cukiereczek 13.12.2011 08:20
pycha
eli_555 02.06.2011 23:21
pycha ciacho
Agnieszka_B 31.03.2011 17:48
pyszności:)
aguus 31.03.2011 15:25
koniecznie muszę wypróbować przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat