Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta czyli; 5 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, jogurt naturalny, mąka pszenna. Podzielić ciasto na 2 części - mniejszą i większą -każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta.Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Następnie zrobić piankę budyniową z ; 5 białek 0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia.Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto owoce.Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 - 40 minut.