Ciasto jagodowe z masa budyniową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • masło

    1 kostka
  • budyń waniliowy

    1
  • mleko

    0,5 l
  • cukier

    2 łyżki
  • jagody

    0,5 kg
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
Galaretki przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Krok 2 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
Masa:
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu (dodać cukier). Ostudzić. Masło utrzec na puch, a następnie po 1 łyzce dodawać zimny budyń. Cały czas miksować.
Krok 3 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
Mase rozłożyć na biszkopt
Krok 4 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
Na mase wysypac jagody.
Krok 5 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
Polac tężęjącą galaretką i włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 24.06.2013 12:31
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat