Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cynamon 1 łyżka
mąka 50 dag
cukier 25 dag
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe

Jabłka obrać pokroić w większą kostkę. Zasypać cukrem i cynamonem. Całość delikatnie wymieszać. Odstawić na ok 10 minut do lodówki. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać jajka i delikatnie wymieszać Ciasto przełożyć do wysmarowanej blaszki piec 60 minut w temperaturze 180. Ostygnięte ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 23.09.2013 22:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak