Ciasto holenderskie z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 1/2 kostki
  • jaja

    6 sztuk
  • cukru

    1 1/2 szkl
  • mąki ziemniaczanej

    1 szkl
  • mąki pszennej

    1 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • budynie śmietnkowe

    2 torebki
  • jabłko winne

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.Obie mąki wymieszać z proszkiem.Dać do masy.Ubić pianę z białek wymieszać razem delikatnie.Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu.3/4ciasta dać na blaszkę na to obrane i pokrojone w plastry jabłka,zalać je ciepłym budyniem,na to znów resztę jabłek i znów ciasto.Piec 170 w 45min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 11.10.2012 11:07
robię podobne ... i znika jeszcze ciepłe ;)
sylwiusia055 08.10.2012 09:12
niam niam smaczne
JaPaqc 04.10.2012 22:42
holendrskiego jeszcze nie jadłem
malaczarna23 26.09.2012 09:32
napewno smaczne
alexxxanderka 23.09.2012 08:45
Zapowiada się apetycznie :)
olkaaa 05.09.2012 09:03
chętnie spróbuję
mic 04.09.2012 22:19
szkoda ze jedno zdjecie
Fiffi 30.08.2012 22:33
ciekawy przepis
gusia1000 18.08.2012 22:20
Znakomitość.
gusia1000 18.08.2012 22:20
Znakomitość.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat