Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto holenderskie z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 1/2 kostki
jaja 6 sztuk
cukru 1 1/2 szkl
mąki ziemniaczanej 1 szkl
mąki pszennej 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budynie śmietnkowe 2 torebki
jabłko winne 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto holenderskie z jabłkami

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.Obie mąki wymieszać z proszkiem.Dać do masy.Ubić pianę z białek wymieszać razem delikatnie.Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu.3/4ciasta dać na blaszkę na to obrane i pokrojone w plastry jabłka,zalać je ciepłym budyniem,na to znów resztę jabłek i znów ciasto.Piec 170 w 45min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.10.2012 11:07
robię podobne ... i znika jeszcze ciepłe ;)
sylwiusia055 08.10.2012 09:12
niam niam smaczne
JaPaqc 04.10.2012 22:42
holendrskiego jeszcze nie jadłem
malaczarna23 26.09.2012 09:32
napewno smaczne
alexxxanderka 23.09.2012 08:45
Zapowiada się apetycznie :)
olkaaa 05.09.2012 09:03
chętnie spróbuję
mic 04.09.2012 22:19
szkoda ze jedno zdjecie
Fiffi 30.08.2012 22:33
ciekawy przepis
gusia1000 18.08.2012 22:20
Znakomitość.
gusia1000 18.08.2012 22:20
Znakomitość.
gusia1000 18.08.2012 22:20
Znakomitość.
Agnieszka91 18.08.2012 22:01
super
wojtek5 18.08.2012 21:46
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak