Ciasto \"hasza\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna (ciasto)

    25 dakg
  • maka (ciasto)

    30 dkg
  • kakao (ciasto)

    3 dkg
  • śmietana 18 proc (ciasto)

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia (ciasto)

    1
  • masło (masa)

    20 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1
  • wódka

    2 kieliszki
  • cukier puder

    30 dkg
  • jajka

    4 (ciasto)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać kakao, śmietanę, na końcu ubitą pianę oraz olejek. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut.
Masa:
Utrzeć wszystko razem, smarować zaraz po wyjęciu ciasta z pieca.
Posypać orzechami lub kokosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat