Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie ze śmietankowym budyniem i jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
jajko
cukier
mleko 300 ml
budyń śmietankowy
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie ze śmietankowym budyniem i jabłkami

najpierw gotuję gęsty budyń na mleku, a potem kroję na kawałki jabłka. Ciasto francuskie odmrażam i rozwałkowuję, a następnie kroję na kwadraty. Na kwadratach kładę po łyżce budyniu i kilka kawałków jabłka. Każdy kwadrat przykrywam drugim kawałkiem ciasta i mocno sklejam brzegi. Wierzch ciastek smaruję jajkiem i posypuję cukrem. Ciastka piekę kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:15
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:13
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 21:41
powstałe drożdżówki mają różny smak w zależności od użytych owoców i smaku budyniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak