ciasto francuskie ze śmietankowym budyniem i jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

  • jajko

  • cukier

  • mleko

    300 ml
  • budyń śmietankowy

  • jabłka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

najpierw gotuję gęsty budyń na mleku, a potem kroję na kawałki jabłka. Ciasto francuskie odmrażam i rozwałkowuję, a następnie kroję na kwadraty. Na kwadratach kładę po łyżce budyniu i kilka kawałków jabłka. Każdy kwadrat przykrywam drugim kawałkiem ciasta i mocno sklejam brzegi. Wierzch ciastek smaruję jajkiem i posypuję cukrem. Ciastka piekę kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:15
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:13
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 21:41
powstałe drożdżówki mają różny smak w zależności od użytych owoców i smaku budyniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat