Ciasto francuskie z twarogiem

Ciasto francuskie z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • twaróg

    1 kostka
  • serek homogenizowany waniliowy

    1
  • cukier

    do smaku
  • skórka z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg mieszamy z serkiem homogenizowanym i skórką cytrynową (jeśli dodamy ze dużo serka wypłynie z ciasta). Dosładzamy do smaku. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i układamy na środku masę serową. Ciasto składamy na pół i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 220C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

engie23

11.11.2014 09:58
apetycznie wygląda

ada.la

11.11.2014 06:56
fajny prosty pomysł

Ania321

10.11.2014 23:02
coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat