CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ciasto francuskie

    375 g
  • jabłko kwaśne

    duże

Dodatkowo

  • cynamon

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko obieram, kroję w kostkę, mieszam z cukrem i cynamonem.
Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Na środku każdego układam jabłka.
Zwijam w koperty, bądź inne kształty.
Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat