Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie 375 g
jabłko kwaśne duże

Dodatkowo

cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Jabłko obieram, kroję w kostkę, mieszam z cukrem i cynamonem.
Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Na środku każdego układam jabłka.
Zwijam w koperty, bądź inne kształty.
Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak