Ciasto francuskie z brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • połówki brzoskwiń

    12
  • żółtko

  • mleko

    2 łyżki
  • cukier

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie osączyć. Ciasto rozmrozić w lodówce. Lekko rozwałkować i pokroić ostrym nożem na 12 równych kwadratów, ułożyć w 1-centymetrowych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Ułożyć połówki brzoskwiń, naciąć je delikatnie nożem i posypać cynamonem z cukrem. Piec 20 minut w temp. 200 stopni. Można podawać gorące.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat