Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Fantazja

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
jogurt naturalny 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
kakao 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana kremówka 300 ml
frużelina 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Fantazja

Białka ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka ubić z cukrami, dodać jogurt, olej, przesianą mąkę z proszkiem, kakao oraz dwie łyżki żelu z owoców. Wylać na tortownicę i piec 50 minut w 170 st. C.
Po wystygnięciu przekroić ciasto na pół i nasączyć ponczem (ja nasączyłam 1/3 szklanki wody+2 łyżki wódki). Rozpuścić dwie łyżki żelatyny i wmieszać je w owoce. Wylać na ciasto. Ubić śmietanę kremówkę. Polecam dodać do niej jakiś usztywniacz (śmietan-fix lub żelatynę), wylać na owoce. Przykryć blatem ciasta i wstawić do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 25.02.2014 18:25
pychota :))
JOANNA16 03.10.2013 15:41
pyszności))))
monisia1977 20.04.2013 18:58
super ciacho
Monika58 19.04.2013 20:56
smaczne ciacho
iziona 19.04.2013 20:16
Robię ciasto w bardzo podobnym stylu i wszystkim zawsze smakuje :)
katarzynagotuje 19.04.2013 19:54
Czekoladowy, to musi być pyszny :)
Megg 19.04.2013 19:51
przepyszne ciacho!!!
Bernadeta1 19.04.2013 19:20
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak