Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dyniowe z nutellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
dynia starta na rce o drobnych oczka 1 szkl
cukier 3/4 szkl
olej 1/2 szkl
woda 3/4 szkl
nutella 2 łyżki
kropelki czekoladowe 100 g

Porada

Można użyć zamrożonej dyni, należy ja jednak wcześniej rozmrozić. Zamiast kropelek czekol. można dodać posiekaną czekoladę.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe z nutellą

Kroki postępowania

1
W jednej misce należy wymieszać mąkę z sodą, cynamonem i solą.
Krok 1 - Ciasto dyniowe z nutellą foto
2
W drugiej misce rozbełtać jajka z cukrem, wodą i olejem. Dodać startą dynię i wymieszać. Składniki mokre połączyć z suchymi drewnianą łyżą. Na koniec dodać kropelki czekoladowe, zamieszać.
Krok 2 - Ciasto dyniowe z nutellą foto
3
Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu zrobić kleksy z nutelli. Ciasto piec około 40-45 minut w temperaturze ok 175 stopni (do tzw. suchego patyczka). Ostudzić.
Krok 3 - Ciasto dyniowe z nutellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.10.2014 22:30
Pysznie u Ciebie,a dyniowe z nutellą,pycha :-)
Grazyna0211 08.10.2014 14:11
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak